Nyomtatás

A lépfene elleni fellépés sikeres, a veszélyt elhárították

Beküldve: info

A tisztiorvosi szolgálat azoknak is lépfene megelőző antibiotikumos kezelést ad, akik még nem betegek, de érintkezésbe kerülhettek a szarvasmarhákkal vagy azok húsával a feldogozáskor.  "Az egészségügyi hatóság a helyszínen haladéktalanul megtette a szükséges intézkedéseket, közvetlen veszéllyel már nem kell számolni" - hangsúlyozták.

cycle of Anthrax transmission

 

Az ÁNTSZ közleménye szerint a betegséget illegálisan levágott, beteg szarvasmarhák húsa okozta. Az állatokról a tulajdonosuk tudta, hogy beteg, de nem szólt az állat-egészségügyi hatóságnak, hanem levágta a marhákat, majd a húsukat eladta. A Nébih Állat-egészségügyi Diagnosztikai Igazgatóságának vizsgálata a helyszínen még fellelhető fagyasztott húsból kimutatta a lépfene baktériumot.

  • Az állatok tartásával, feldolgozásával összefüggő betegség lakott területet nem érint.
  • A hat beteg közül három telepi dolgozó, egy ottani idénymunkás és az utóbbi két tizenéves fia.
  • Az ÁNTSZ a helyszínen és Tiszafüreden is megkezdte a fertőzésre fogékony állatok beoltását lépfene ellen.

Forrás: index.hu

Ossza meg!

 

Állásfoglalás

Az illegálisan vágást végző céget a Tisza-tó Rajongók Baráti Köre elítéli, és szorgalmazza, hogy teljeskörű felelősségrevonás történjen meg az ügyben.

Elképesztőnek és felháborítónak tartjuk a TUDATOS elkövetőket, akik nem pusztán törvénysértők, de ostobák is. A teljes Tisza-tó régió veszélyeztetése - különösen a legfontosabb nyári időszakban - olyan bűn, amiért nem csak a bíróság előtt kell felelniük.

A Tisza-tó, és így Tiszafüred is várja a pihenni és kikapcsolódni vágyó vendégeit törvénytisztelő és biztonságos szolgáltatóival. Mindent megteszünk, hogy a hozzánk érkezőket ne érintse az eset.

Mondja el véleményét - hiszen ez közös ügyünk!

Megközelítés