Nyomtatás

A lépfene elleni fellépés sikeres, a veszélyt elhárították

Beküldve: info

A tisztiorvosi szolgálat azoknak is lépfene megelőző antibiotikumos kezelést ad, akik még nem betegek, de érintkezésbe kerülhettek a szarvasmarhákkal vagy azok húsával a feldogozáskor.  "Az egészségügyi hatóság a helyszínen haladéktalanul megtette a szükséges intézkedéseket, közvetlen veszéllyel már nem kell számolni" - hangsúlyozták.

cycle of Anthrax transmission

Nyomtatás

Tiszafüredről

Beküldve: info

tiszató

Tiszafüredet a Tisza-tó fővárosának is szokták nevezni, ez a régió legnagyobb települése, idegenforgalmi központja. A környék élővilága, természeti kincsei igen változatosak, a nagyvárosok zaja elől menekülő turisták kedvelt kikapcsolódási helye.

Nyomtatás

Megközelítés

Beküldve: info

Tiszafüred megközelítése autóval

Tiszafüred Jász-Nagykun-Szolnok megye északi csücskében található. A városon áthalad a Füzesabonyt és Debrecent összekötő 33-as főút.

Budapest felől az M3-ason, vagy a 3-as főúton Füzesabonyig kell leautózni, majd a 33-ason Debrecen felé folytatni az utat.

Dél felől a 4-esen, majd a 34-es főúton is megközelíthető a Tisza-tó legnagyobb városa.

Utazás vonattal

Budapestről naponta óránként indul vonat Tiszafüred felé, amelyek közük az Intercity járatokat ajánljuk. Ezekről Füzesabony megállóban átszállva kb. 2 órás utazással megközelíthető a Tisza-tó fővárosa, Tiszafüred.

Utazás autóbusszal

A Volánbusz járatok naponta kétszer közvetlen járattal, és többször is egri vagy kerecsendi átszállással kínálnak utazási lehetőséget Tiszafüredre.

 

 

Megközelítés