Nyomtatás

Ökocentrum - Poroszló

Beküldve: Állandó Programok

okocentrum

 A város zajától távol, nyugodt környezetben szeretne pihenni és gyermekeinek újat mutatni? Látogasson el az Ökocentrumba, ahol Magyarország egyik leglátványosabb élővilágával ismerkedhet meg.

Mint a madár...

Az ökocentrum a Tisza-tó egyedi élővilágát és a környéken élők életét mutatja be olyan kompakt, egységes formában, amilyet máshol nem tapasztalhat. A létesítmény központja egy 2600 m2 alapterületű, felszálló madárról mintázott főépület, amelyben állandó illetve időszaki kiállításokkal, játszószobával illetve kilátótoronnyal várjuk kedves látogatóinkat.

Európa legnagyobbja.

Hogyan lehet a leghitelesebben megmutatni a Tisza-tó állatvilágát? Építsük fel és vigyük a látogatók mellé! Az ökocentrum kiterjedt akváriumrendszere pont ezt váltja valóra, amely 735000 literes össztérfogatával egész Európa legnagyobb édes vízi mesterséges élővilága. Itt testközelből figyelheti meg a tó általában ismert vízfelszíni állatvilágán kívül a vízalattit is. Még a tavon hajózva se kaphatna teljesebb képet a Tisza-tó természetes csodáiról.

Játszva tanulni jó!

A főépület mellett több, mint 7 hektáros területen helyezkedik el a szabadidőpark, amelynek részét képezi egy a régi időket idéző halászskanzen illetve a hagyományőrző baromfiudvar. A park területén pelikán, kormorán és vidratelepek mellett pihenőligeteket építettünk, a parkban megtalálható kikötőből pedig GPS navigációval támogatott vízitúrákra és hajókirándulásokra indulhatunk. A gyerekek számára jó hír, hogy több játszóteret és egy labirintust is találhatunk a parkban, állatbemutatóink és állatsimogatónk miatt pedig a szabadidőpark egy kisebb állatkertnek is tekinthető.

Bulira fel!

A bejáratnál található rendezvénytér Poroszló kulturális rendezvényeinek, továbbá koncertek és közösségi események helyszíne az itt élőknek épp úgy, mint az egyszeri látogatóknak. Az ökocentrum területén mindezek mellett megtalálható egy háromdimenziós moziterem, ahol szombatonként egymás után két filmet vetítünk le.

Csoportosan még jobb...

Gyerekcsoporttal hozzánk látogató vendégeink számára külön, egész napos programcsomagokkal kedveskedünk. Ezeknek a csomagoknak a keretében az ökocentrumon kívül, kedvezményes áron tehetnek például hajós utat, nézhetnek filmet a sulimoziban, ellátogathatnak a kalandszigetre vagy meglátogathatnak egy működő családi gazdaságot.

Ha a környéken jár, ne maradjon le legújabb büszkeségenkről és mindenképp látogasson el a Tisza-tavi Ökocentrumba.

 

Megközelítés