Nyomtatás

Tisza-tavi Vízi Kirándulás

Beküldve: Állandó Programok

tiszato

A hétköznapok sivár világa után mit szólnának, ha pár napig úgy érezhetnék, mintha az Amazonas vidékére csöppentek volna? Megelevenedett őserdő-feeling, számtalan kikapcsolódási lehetőség. Kell ennél több?


Mint a filmeken!

A Tisza-tavi kirándulások során olyan helyekre kalauzolhatjuk el Önt, ahová magától sose jutna el. A vízi és szárazföldi „ösvények”, melyek egy idegen számára kész útvesztőt jelenthetnek, tapasztalt kísérők számára régi ismerősök és újabb lehetőségeket teremtenek számukra, hogy olyan helyekre vigyék el, amilyeneket általában a természetfilmek képein láthatunk csak.

Látja a különbséget?

kongotisza

Forrás: http://www.tavitura.hu/

Megtudja mondani melyik kép hol készült? Az elsőn az afrikai Kongó folyó látható, a másodikon pedig a Tisza. Nem kell több ezer kilométert megtennie, ha egzotikus látványra vágyik. Látogasson el a Tiszához, a látvány magáért beszél!

Minden nap új élmény.

Talán legnépszerűbb a Tisza-tavi vízi kirándulás. A Tisza-tó természetes szépségén kívül a környéken lévő természetvédelmi övezetben helyezkedik el a villanymotorral és kézi hajtással megközelíthető madárrezervátum, de bejárható a Holt-Tisza és a Tisza is. Nappal a madárvilág mellett a szivárvány minden színében pompázó virágokban, este pedig a naplemente túrák során a lenyugvó napot lélegzetállítóan visszaverő tó látványában gyönyörködhetünk. A tó az év folyamán mindig más arcát mutatja, így minden alkalommal új és egyedi látványnak lehetünk tanúi.

Nem csak nyáron!

A téli időszakban a tó vízszintjét lejjebb eresztik, így lehetőségünk nyílik a környéken gyalogtúrák megtételére. Ezeken a túrákon 4 km-t megtéve olyan, nyáron megközelíthetetlen csodákat láthatunk, mint például vidravárak, hódvárak, vagy a tó kiszáradt medrének állatvilága. Az útvonalon elhelyezésre került  halászkunyhó, fotósles, tűzrakóhely és menedékhely, így a környezet Fekete István Téli berek című regényének idézi. Lehetőség nyílik Túlélő túrán is részt venni, ahol az Egyesült Királyság tengerészgyalogosainak túlélési praktikáival is megismerhetik a látogatók illetve tanulmányi körutak megtételére is lehetőség van.

Személyre szabott programok.

Egyéni látogatók mellett csoportos programokat is szervezünk, amelyek időtartalma igény szerint 3 és 8 óra között lehet. A program során időtartamtól függően bejárják az Öreg-tavi tanösvényt, kirándulunk a Nemzeti parkban, ahol 10 méteres kilátóról letekintve tekinthetjük meg Európa legnagyobb tündérrózsa mezőjét, illetve megismerkedhetünk régi magyar játékokkal és szokásokkal is, gyermekcsoport esetén pedig munkafüzetet is biztosíthatunk.

Ha felkeltettük érdeklődését és saját szemével is szeretne meggyőződni a túrák szépségeiről, látogasson el a honlapra.


Megközelítés