Nyomtatás

Horgászat a Tisza-tónál

Beküldve: Állandó Programok

halak
Nyugalom, férfias szórakozás, egész napos kikapcsolódás és egy kis személyes hozzájárulás a vacsorához. Mindannyiunknak szüksége van erre néha. Mindezt megkapja a Tisza-tónál, ahol az egész év folyamán lehetősége nyílik hódolni horgászszenvedélyének.

Horgászni könnyen, gyorsan

A Tisza-tóhoz érkezve a gyakorlott horgászoknak a napijegytől az éves bérletig minden engedély kiváltására rengeteg helyen van lehetősége, amely pontos érvényességéről, tilalmairól és a helyi szabályozásokról a jegy eladója tájékoztatja Önt. Azok, akik csak most ismerkednek a halfogás művészetével, a szokásos papírok segítségével (állami horgászjegy, horgászegyesületi tagságigazolás, fogási napló, területi engedély) válthatnak engedélyt.


Egyedülálló környezet


A Tisza-tó nagy része a Hortobágyi Nemzeti Parkhoz tartozik, így a horgászatra érthető okokból korlátozások vannak bevezetve. Kárpótlásul egy igazi természetes környezetben várhatja a halakat és tanulmányozhatja a nem mindennapi élővilágot is.
A Tisza-tó négy területegységre osztható, amelyek mindegyike környezetvédelmileg eltérő minősítéssel rendelkezik. A Füredi-, és Sarudi-medence környékén a horgászok gyakorlatilag „szabad kezet” kapnak, míg a Valki-medence környékén erős horgászati tilalmakkal kell szembenéznünk. A kettő között helyezkedik el a Poroszlói-medence és a turizmusnak alárendelt Abádszalóki-medence.

Horgász a jégen


A tél folyamán a ponty és harcsa kivételével az összes tipikus télen előforduló halfaj fogása engedélyezett. Amíg be nem fagy a tó, akár csónakot is használhatunk, a nagy hideg esetén viszont az elszántabbak akár lékes horgászatot is folytathatnak. A csukákat február közepéig szabad fogni, azonban ekkor se maradunk elfoglaltság nélkül, hisz január környékén már kezdődik a süllőszezon.


Csónakon, vízparton


Tavasztól őszig a Tisza-tó környékén lehetőségünk van csónakon vagy előre kiépített horgászhelyeken is űzni a nemes sportot. Nem csak a víz nem korlátoz bennünket: a halakra a nap huszonnégy órájában vadászhatunk. Tavasszal elsősorban törpeharcsát, keszeget, süllőt és balint lehet fogni, később kezdődik a ponty és küszszezon, majd ősszel neki lehet állni csukát fogni, de szeptember-október környékén fogják a legnagyobb pontyokat is. Akár kezdők, akár haladó vagy éppen sporthorgászok vagyunk, a nap végi zsákmányt csak a képzeletünk, ügyességünk és szerencsénk határozza meg.


Hódoljon kedvenc szabadidős tevékenységének és foglaljon szállást a Tisza-tónál még ma!

Megközelítés