Nyomtatás

Hagyományőrző Majális

Beküldve: Kiemelt Programok

májusfa

május 1-3.

A majálist legtöbbször a kirakodóvásárokkal, vattacukorral és a vurslival azonosítjuk. A Tisza-tó környékén mi szeretnénk adni az embereknek egy kis darabot a múltból! Látogasson el hozzánk a hosszúhétvégén és ismerje meg a hagyományokat!

Hagyományok felelevenítése

A munka ünnepe eredetileg a fiatalság tavaszi örömünnepének szolgált. Ilyenkor a falubeli férfiak a nekik tetsző lányok házához fákat és kosarakat vihettek, ezzel kinyilvánítva tetszésüket. Ez lehetett csupán egy kedves gesztus, de akár szerelmi ajándék is. A vidéken a XV. századtól követik ezeket a hagyományokat és a mai napig próbálják életben tartani azokat. A májusfákat a legények hajnalban viszik a kiszemelt lány háza elé, feldíszítve szalagokkal. A díszesebb fa az udvarlási szándék komolyságát mutatta.

Ősi mesterségek ünneplése

A Tisza-tó környékén az emberek próbálják megőrizni a hagyományokat. A mai napig népszerűek a fazekasok, kézművesek és bőrművesek. Majális alkalmával betekintést nyújtanak az évszázadok mesterségek mikéntjébe. A hétvége folyamán a termékeik megvásárolhatóak. 

Gondolunk az édesanyákra is!

Május első vasárnapja az édesanyák ünnepe! A Tisza Balneum Hotel belepővel ajándékozza meg kedves vendéget, Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszerébe, a Tisza-tavi Ökocentrumba, valamint a Tiszavirág Ártéri Sétaút bebarangolására. A túrákat teljesítő vendégeink számára kikapcsolódásként a Balneum Spa-t ajánljuk, ahol pénteken és szombaton éjféli csobbanásé a főszerep!

További információkat a Hotel weboldalán talál.

Megközelítés