Nyomtatás

Tiszafüredről

Beküldve: info

tiszató

Tiszafüredet a Tisza-tó fővárosának is szokták nevezni, ez a régió legnagyobb települése, idegenforgalmi központja. A környék élővilága, természeti kincsei igen változatosak, a nagyvárosok zaja elől menekülő turisták kedvelt kikapcsolódási helye.

Programok kavalkádja

A vendégek számtalan állandó és időszakos program közül válogathatnak. Lehetőség nyílik tavi-túrákon való részvételre, kerékpárral körbejárni a tavat, a nyugodtabb sportok kedvelői pedig kedvükre horgászhatnak. Magyarország a fürdők országa, nincs ez másként Tiszafüreden sem, a város egyik kincse a termálvíz. A termálfürdőben 39 °C-os alkáli-hidrogénkarbonátos víz várja a látogatókat, regenerálódni vágyókat, különböző reumatikus megbetegedés kezelésére szorulókat. A létesítmény terültén úszómedence, strandmedence valamint fedett termálmedence szolgálja ki a látogatók igényeit.
Az épített emlékek közül kiemelkedik a Meggyes Csárdamúzeum, Kemény-kastély és a kastélypark, Kiss Pál Múzeum és Lipcsey-kúria.

Hagyományok tisztelete...

Tiszafüred hagyományőrző város. A népművészetek, kézművesség iránt érdeklődők számára egy igazi paradicsom a város. Az egész országban ismert füredi fazekasság egyik központja a Nyúzó Gáspár Fazekas Tájház, amely szeretettel várja a látogatók érkezését. A városban, napjainkban is űzik a fazekas mesterséget, a műhelyekben megvásárolt tárgyak, a tó körül eltöltött napok csodálatos emlékeit fogják őrizni.

Egy kis darab a Világörökségből

A Tisza-tó e része természetvédelmi terület, a Hortobágyi Nemzeti Park része és az ökoturizmus kedvelt célpontja. A tó középső része a vízi túrák ideális színtere. A pusztakócsi mocsarak valamint a Fekete rét a város határában madárrezervátum. A területen közel 200 madárfaj figyelhető meg, európai szemszögből is jelentős madárlelőhely. Szigorú védelmet szigorú védelmet élvez. A Hortobágyi Nemzeti Parkhoz tartozik, valamint nemzetközileg elismert vízimadár- élőhely.

Egész évben színes programokkal várjuk ide a turistákat, kikapcsolódni vágyókat. A Halasnapok, Füredi Nyár, Hídivásár valamint a debreceni virágkarnevál idején is mindenki megtalálhatja magának a megfelelő szállást.

 

Megközelítés